Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
Boskalis jaarverslagen 2012

Holding en eliminaties

Niet-toegewezen activiteiten hoofdkantoor.

HOLDING EN ELIMINATIES 2014 2013
(in miljoenen EUR)    
Omzet-eliminaties  -7,1 -11,9
EBITDA*  -48,1 16,2
Nettoresultaat van strategische deelnemingen  0,0 17,1
Bedrijfsresultaat (EBIT)*  -47,9 -6,0

*
 
Our share in the net result of the joint ventures and associated companies is included in the EBIT(DA). 2013 figures adjusted for IFRS11.

Segmentresultaat

Het bedrijfsresultaat omvat vooral de gebruikelijke niet-toegewezen kosten van het hoofdkantoor, evenals een aantal niet-toegewezen (veelal eenmalige) lasten en opbrengsten.

In het eerste halfjaar 2014 is een eenmalige non-cash pensioenlast verantwoord van EUR 14,6 miljoen, verband houdend met de wijziging van de pensioenregeling voor een groot deel van de Nederlandse (staf) medewerkers, en overdracht daarvan aan een externe pensioenuitvoerder. In het tweede halfjaar is de betreffende pensioenregeling aangepast aan de per 1 januari 2015 gewijzigde fiscale regelgeving. Dit heeft geleid tot een non-cash pensioenbate van EUR 15,4 miljoen. Per saldo is de invloed van deze twee wijzigingen op het jaarresultaat derhalve zeer beperkt gebleven.

In het bedrijfsresultaat van 2013 is onder meer een boekwinst van EUR 50,9 miljoen verantwoord voortvloeiende uit de verkoop van het 40%-belang in Archirodon evenals een impairmentlast met betrekking tot de handelsnaam SMIT van EUR 16,4 miljoen.

Het resultaat geassocieerde deelnemingen 2013 bestaat nagenoeg volledig uit een (herwaarderings)resultaat op het minderheidsbelang in Dockwise voorafgaand aan de volledige acquisitie.

Toegevoegd aan Mijn verslag Voeg toe aan Mijn verslag